+359 884 566272 ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
Архитектура

Управляващите готвят тотална забрана за строителство до 100 м от морския бряг

В отговор на протестите. Да видим какво ще се случи със заварените и завършените строежи.Да видим какво ще се случи със заварените и завършените строежи.

Управляващите готвят тотална забрана за строителство до 100 м от морския бряг
Публикувано: 2020-07-13 12:05:28
Управляващата коалиция готви промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с която да се забрани напълно строителството в 100-метровата зона, прилежаща на морския бряг
Управляващата коалиция готви промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с която да се забрани напълно строителството в 100-метровата зона, прилежаща на морския бряг.
Тази тема е била обсъждана на коалиционен съвет, стана ясно от думите на шефката на комисията по околната среда в парламента Ивелина Василева. "Беше взето решение, подготвяме текстове за изменение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които ще наложим забрана на строителството в зона А. Това е 100-метровата зона, прилежаща на черноморския бряг, където ще бъде наложена пълна забрана за строителство", обясни Василева.
Какво ще стане обаче с обектите, които вече са построени, било тема, която се обсъжда.
Василева посочи още, че няма да бъдат подкрепени предложенията на Валери Симеонов и група народни представители в Закона за биологичното разнообразие."Що се отнася до основното тяло на законопроекта, внесен от Министерски съвет, аз имам ангажимента да започна незабавни консултации с ЕК. Нашите консултации ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство. С това искаме да гарантираме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и приети текстове само и единствено, ако те в пълнота съответстват на изискванията на европейското законодателство", обясни тя.
London
За информация и детайли по изготвяне на архитектурни проекти и експертна консултация