+359 884 566272 ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА
Архитектура

Свържете се с нас

Консултация и съдействие за архитектурни проекти

Въпрос
Здравейте, Притежавам идеални части от прилежащ двор към къща в град София. Има уговорка между съкооператорите за ползване на гаражни места зад къщата. При закупуването на имота от три възможни парко места две са вече заети, като единствено отреденото ми парко място не е с покрив. Гранича със съседи от къща близнак, където има изградена ограда от бетонни тухли, от другата страна с гаражна клетка, на съсед от моята кооперация. Въпроса ми е мога ли да поставя беседка тип навес от порядъка на 4х6 метра от дърво без да попадам в бюрократична безисходица Ще се налага ли да пускам заявления в община, за виза за строителство, проекти и т.н. или има някаква правна обосновка, това да не се наложи. Преди много години в тази част на парцела е имало сграда, която е разрушена. Има ли как да се размина с бележка от общината за ремонт на съществуваща сграда, която обаче не фигурира в кадастралната карта Благодаря предварително.Поздрави,Цветелин Николов

Отговор
Здравейте,
Няма начин да се избегне процедура с информиране и получаване на разрешение за строеж от Общината към съответния столичен район. Има варианти на облекчен режим за получаване на разрешение за строеж без изработване на инвестиционен проект, което обаче може да се прецени и укаже единствено от главния архитект на съответната община. Поздрави!
MAG consult е висококвалифициран екип от архитекти, инженери, юристи с над 25–годишен опит в областта на проектирането, строителството и решаване на правни казуси, както и с опит в Общинско – административната дейност. Представителите на MAG consult притежават сертификати за Пълна проектантска правоспособност членове са на КАБ, КИИП, СЮБ.

Имате допълнителни въпроси? Можете да ги зададете сега
2022-08-08 16:50:00
London
За информация и детайли по изготвяне на архитектурни проекти и експертна консултация